Cioluca covrigarie

Marcel Ciolacu deschide Noua Covrigărie Cioluca la Timișoara: Nicolae Robu angajat part-time pentru a-și finanța campania

Marcel Ciolacu, liderul PSD și cunoscut anterior ca maestru covrigar în Buzău, a deschis la Timișoara un nou punct de reper culinar: Covrigăria Cioluca.
Noua afacere își propune să aducă un omagiu colaborării politice dintre PSD și PNL, prin comasarea numelor liderilor Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă,

Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei,a fost angajat part-time la noua covrigărie. Se pare că Robu a acceptat postul pentru a-și finanța campania electorală dar și pentru a-și acoperi datoriile acumulate din consumul excesiv de apă.

„Am ales să mă alătur echipei Cioluca pentru că, în politică, ca și în patiserie, trebuie să știi când să te frămânți și când să te lași copt,”
A explicat Robu, în timp ce își pudra nasul cu făină, confundând-o, probabil, cu pudra de talc.

„Este o oportunitate unică pentru mine să mă reconectez cu electoratul și să demonstrez că sunt gata să pun mâna pe orice… covrig, pentru a-mi atinge obiectivele,”

Dar cea mai mare surpriză a venit când s-a anunțat că fiecare covrig va purta numele unei personalități politice, transformând actul mâncatului într-unul de suport sau protest. „Vrei să muști de Băsescu? Acum ai ocazia! Preferi să rupi un Ciucă? Te servim!,” a anunțat entuziasmat Ciolacu, în timp ce demonstra cum se poate „înmuia” un covrig într-o ceașcă de cafea politică.

Dar, dincolo de râsetele pe care le stârnește această inițiativă, există o critică ascuțită la adresa sistemului politic actual. Comasarea alegerilor și listele comune între PSD și PNL nu sunt decât ultimele exemple de cum promisiunile electorale sunt frământate și apoi coapte până devin nerecunoscibile. Alegătorii, care au fost îndemnați în 2020 să voteze PNL pentru a „scăpa de PSD”, se găsesc acum în fața unei mese politice unde ingredientele principale par să fi fost amestecate atât de bine, încât este imposibil să distingi între gusturile originale.

Această comasare a opțiunilor politice, simbolizată atât de elocvent prin Covrigăria Cioluca, ridică întrebări serioase despre sănătatea democrației românești. Alegătorii sunt, în esență, forțați să consume un produs politic omogenizat, lipsit de diversitatea și claritatea necesare pentru o alegere informată. Este ca și cum, în loc să alegi între un covrig simplu și unul cu susan, ți se oferă un covrig comasat, în care susanul și aluatul sunt atât de bine încorporate, încât nu mai poți distinge între ele.

În concluzie, Covrigăria Cioluca nu este doar un experiment culinar, ci și unul politic, demonstrând că, în România, politica și patiseria pot merge mână în mână, spre deliciul (sau disperarea) electoratului. Întrebarea care rămâne este dacă această inițiativă va crește prezența la urne… sau doar la coada pentru covrigi.