Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă.

Fruncea.ro este un site web satiric de articole și noutăți născocite care în mare parte reprezintă opiniile autorilor. Scopul acestor articole este de a te face să zâmbești și de a te pune pe gânduri: ce-ar fi dacă lucrurile menționate chiar s-ar fi întâmplat. Toate articolele de pe acest site nu trebuie luate în serios fiindcă sunt pamflete, acest lucru îl sugerează chiar și sloganul nostru din capul paginii clar în mod evident:

Răsu’ Plănsu’

Scopul Fruncea.ro nu este de a răspândi știri false (Fake News) sau de a dezinforma, fiindcă noi nu pretindem a fi o sursă media credibilă precum o fac de obicei paginile de Fake News ascunzând faptul că știrile lor nu sunt adevărate. Faptul că suntem o pagină satirică este menționat peste tot: în descrierea paginii de Facebook, în sloganul site-ului web, în secțiunea de jos a site-ului web sau chiar în acest articol unde descriem amănunțit activitatea Fruncea. 

Scopul nostru este de a face haz de necaz pe seama anumitor personalități, întâmplări sau evenimente de interes public și de a răspândi conținut satiric în rândul tuturor cititorilor noștri din care fac parte persoane care înțeleg definiția cuvântului satiră și ironie. Prin articolele noastre satirice ne permitem uneori să exagerăm – în mare parte pentru a reda o întâmplare născocită în semn de protest asupra unui viciu din societatea noastră care ne nemulțumește, la fel ca pe mulți alți oameni.

Fiind un site web pe care toate articolele scrise sunt pure invenții și născociri pamfletice ale autorilor, reamintim despre libertatea creației artistice menționată chiar în constituția României:

Art. 30 – Libertatea de exprimare

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

[…]

Cu toate acestea, nu ne dorim să afectăm demnitatea, onoarea, viaţa particulară a unei persoane și nici dreptul la propria imagine.

Așadar, pentru orice cerere de schimbare sau ștergere a unui articol satiric, aveți la dispoziție mai multe căi de contact pe diversele platforme de Social Media unde ne puteți găsi sau la adresa de mai jos.

Ne poți contacta pe: