Iohannis si palatul Nato

Palatul lui Iohannis va Dispune de Pistă de Avion NATO

Încă din cele mai vechi timpuri, am dat dovadă că nu suntem în stare să ne păstrăm valorile în țară și, iată, România care era pe cale să mai piardă una,pe Kalus Iohannis, face un compromis! După ce timp de 10 ani, pe parcursul a două mandate, Iohanis a găsit timp să facă și câteva vizite prin România. E drept, pe cheltuiala statului. Anul acesta, Klaus Iohanis dorea să își încheie mandatul de președinte-călător. „Ofertele” curge din toate părțile. Presa noastră l-a rotit pe Iohanis pe toate posturile posibile: ba președinte al Comisiei Europene, ba președinte al Consiliului Europea, ba președinte al Parlamentului European și, în final, secretar general NATO.

Dezvaluirea a produs mult suspin în societatea românească însă se pare că șeful statului a găsit un compromis, noua sa casă de protocol va dispune de o pistă de avion de standard NATO pentru ca acesta sa isi poată exercita atribuțiile fără a ne mai părăsii!

„De ce să te limitezi la o simplă casă, când poți avea propriul tău hub NATO personal?” pare să fie deviza sub care Iohannis își construiește ultimul proiect imobiliar în valoare de 7 milioane de euro.

Criticii, întotdeauna gata să-și exprime scepticismul, s-au grăbit să pună sub semnul întrebării necesitatea și viabilitatea unei astfel de investiții.
„O pistă de avion NATO în curtea unui fost președinte? Ce urmează, o bază militară în living?”
A comentat, nu fără o doză de ironie, un comentator politic. Pe de altă parte, susținătorii lui Iohannis văd în această mișcare un act de patriotism, o dovadă că, în ciuda tentațiilor internaționale, inima lui rămâne în România.

Mai mult decât atât, această pistă de avion ar putea servi drept un simbol al deschiderii României către lume, un semnal că țara noastră este gata să primească și să trimită mesaje, să participe la dialoguri, nu doar ca spectator, ci ca un actor cu drepturi depline pe scena internațională. Prin ochii lui Iohannis, România nu este doar un teren de joc pentru puterile mondiale, ci un jucător în sine, capabil să găzduiască și să inițieze conversații de importanță globală.

Se pare că, indiferent de cât de departe ajunge, Iohannis nu uită să-și asigure un „loc de parcare” pe meleagurile natale. Această investiție ridică întrebări importante: este oare aceasta o strategie de backup, în caz că NATO decide că golf-ul nu este un sport de contact și că România are nevoie de mai mult decât un președinte pasionat de sporturi cu bățul?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *