Robu prins in calculator

Capcană? Robu a rămas blocat în calculator după ce a încercat să intre pe noua platformă digitală a primăriei.

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a rămas „blocat” în calculator după ce a încercat să navigheze pe noua platformă digitală a primăriei, lansată recent cu scopul de a simplifica accesul cetățenilor la serviciile municipale.

Potrivit surselor, Nicolae Robu, în încercarea sa de sabota funcționalitățile platformei, a dat click pe un link aparent inofensiv intitulat „Cum să devii primarul Timișoarei cu 2 clickuri”. Neștiind că acesta era de fapt un portal către o dimensiune virtuală neexplorată, fostul edil s-a trezit prins într-o lume digitală, incapabil să se întoarcă în realitate.

„Am vrut doar să văd dacă noua platformă este la fel de eficientă pe cât se spune” a declarat Robu, transmițând un mesaj digital din adâncurile rețelei. „Dar în loc de asta, am ajuns să explorez adâncurile nevăzute ale internetului. Este ca și cum ai fi într-un labirint fără ieșire.”

Echipa IT a primăriei, împreună cu un grup de experți în securitate cibernetică, lucrează neîncetat pentru a-l „extrage” pe Robu din această capcană digitală. „Este un caz fără precedent,” a explicat unul dintre specialiști. „Se pare că Robu a activat din greșeală o secvență de cod experimental, care l-a teleportat într-o zonă izolată a rețelei. Lucrăm la dezvoltarea unui algoritm de recuperare, dar este un proces complicat.”

„Este regretabil ce s-a întâmplat, dar trebuie să fim sinceri aici: dacă domnul Robu nu încerca să găsească breșe în securitatea site-ului nostru, nu s-ar fi aflat în această situație penibilă,”
a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Comentariile viceprimarului sugerează nu doar că incidentul a fost rezultatul unei tentative nereușite de sabotaj, ci și că Robu este disperat să rămână relevant în peisajul politic al Timișoarei, chiar și la costul implicării în scandaluri care mai degrabă îl discreditează.

Timișorenii, pe de altă parte, par să privească acest episod cu o combinație de amuzament și scepticism. Simpatia pentru situația sa actuală este temperată de amintirea clară a motivelor pentru care au ales să meargă mai departe, lăsându-l pe Robu în afara ecuației politice a orașului. „Este ca și cum ar încerca să intre înapoi într-o casă din care cheile i-au fost schimbate,” comentează un localnic, subliniind distanța dintre dorințele fostului primar și realitatea sentimentelor electoratului.