Robu taie cabluri

Greșeala mea! Robu a tăiat firele de Facebook de pe stâlp!

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, se află din nou în centrul unui scandal major, după ce o încercare de a sabota noua platformă digitală a primăriei a dus la o întrerupere neașteptată a serviciilor Facebook și Instagram la nivel global. Incidentul, departe de a fi o simplă „greșeală”, cum a încercat inițial să-l minimalizeze Robu, scoate la iveală o serie de acțiuni neautorizate și potențial periculoase.

Incidentul, care inițial a fost atribuit unor probleme tehnice interne ale gigantului social media, a luat o întorsătură neașteptată când Robu și-a asumat responsabilitatea pentru întrerupere.

„Am vrut doar să îmbunătățesc rețeaua de internet a orașului.Cumva, am confundat cablurile și am tăiat ce nu trebuia. A fost o greșeală nefericită.”
a declarat Robu într-un comunicat de presă grăbit.

Utilizatorii de pe Twitter, una dintre puținele rețele care au rămas funcționale, au creat rapid hashtag-uri precum #RobuAFăcut-oDinNou și #FireleFacebook, transformând incidentul într-un subiect de glume și meme-uri.

„Este inacceptabil ca o persoană care a deținut odată o funcție publică atât de importantă să recurgă la astfel de metode de sabotaj” a declarat un oficial al primăriei, sub protecția anonimatului.

Criticii lui Robu sunt și mai direcți, subliniind că acest incident nu este doar rezultatul unei judecăți proaste, ci și al unei disperări evidente de a rămâne relevant în peisajul politic local.

„Robu încearcă să se agațe de orice, chiar și de cabluri, pentru a atrage atenția asupra sa. Dar tot ce reușește este să creeze haos și să se facă de râs” a comentat un analist politic local.

În timp ce Robu își cere scuze public pentru „inconveniențele” create, mulți se întreabă dacă acest incident va avea repercusiuni legale pentru fostul primar.

Pe măsură ce comunitatea online începe să-și revină după întreruperea serviciilor, rămâne de văzut ce măsuri vor fi luate împotriva lui Robu și dacă acest incident va pune capăt încercărilor sale de a se implica în politica orașului Timișoara. În orice caz, acest episod adaugă un nou capitol controversat la cariera politică deja tumultuoasă a lui Nicolae Robu, lăsând loc de multe întrebări despre viitorul său.