Jessie J mananca shaorma

Jessie J recunoaște: Cea mai bună Shaorma am mâncat-o în Timișoara! O sa organizăm mai multe concerte!

După ce a cucerit publicul în încheierea ceremoniei Timișoara Capitală Culturală 2023, celebra cântăreață britanică Jessie J a lăsat să se întrevadă că experiența sa românească a fost una memorabilă nu doar pe scenă, ci și în afara ei. Într-un recent interviu acordat, artista a împărtășit o descoperire culinară surprinzătoare: cea mai bună shaorma pe care a avut ocazia să o deguste a fost în Timișoara, la celebrele localuri „100%” și „Antalya”.

„Când am venit în Timișoara pentru concert, nu mă așteptam să descopăr așa o comoară culinară. Am mâncat shaorma în multe locuri din lume, dar cea de la ‘100%’ și ‘Antalya’ a fost pur și simplu de neuitat”
a mărturisit Jessie J, cu un zâmbet larg. Recunoașterea ei vine ca un omagiu nu doar la adresa acestor localuri, ci și a întregii scene culinare din Timișoara, oraș care își consolidează tot mai mult reputația de centru gastronomic emergent.

Dar descoperirea culinară a lui Jessie J nu se oprește la simple laude. Artista a sugerat că experiența sa pozitivă în orașul de pe Bega ar putea influența planurile sale de viitor:

„Am fost atât de încântată de oraș, oameni și, bineînțeles, de shaorma fantastică, încât mă gândesc serios să organizăm mai multe concerte aici. Timișoara are o energie unică, și mă simt incredibil de conectată la acest loc.”

Pare că artista a descoperit nu doar gustul autentic al acestui preparat oriental, dar și câteva dintre secretele bine păstrate ale studenților locali. „Am auzit că shaorma ‘cu de toate’ este practic un ritual de inițiere pentru orice student din complex. E ca un bilet de intrare într-o lume plină de gusturi, culori și, evident, condimente pe care nici nu știai că există,” a glumit Jessie, sugerând că experiența culinară din Timișoara poate fi aproape la fel de intensă ca un concert rock.

Mai mult, Jessie J pare să fi fost intrigată de varietatea opțiunilor disponibile.
„Am întrebat ce înseamnă ‘cu de toate’, și mi s-a spus că este ‘ca o petrecere în farfurie, unde toată lumea este invitată’. După câteva încercări, am înțeles că înseamnă să te aștepți la orice, de la cartofi prăjiți până la murături dansând pe ritmuri de salsa picantă,” a continuat ea, cu o referire jucăușă la diversitatea ingredientelor care pot transforma o simplă shaorma într-o aventură culinară.

Desigur, Jessie nu a uitat să menționeze și spiritul de camaraderie specific locurilor de shaorma din Complexul Studențesc: „Stând la coadă pentru shaorma ‘cu de toate’, am observat că este mai mult decât un simplu snack de noapte – e un punct de întâlnire pentru povești, râsete și, uneori, chiar și pentru planuri de viitor. Este incredibil cum o shaorma poate uni oameni de toate vârstele în jurul unei mese. Asta încerc să fac și eu cu muzica mea!”

Încheierea vizitei lui Jessie J în Timișoara, marcată de aprecierea profundă a cântăreței pentru shaorma locală și pentru spiritul vibrant al orașului, subliniază impactul extraordinar pe care l-a avut statutul de Capitală Culturală Europeană în 2023 asupra comunității. Acest prestigios titlu nu numai că a adus în prim-plan diversitatea culturală și creativitatea Timișoarei, dar a și atras atenția internațională asupra orașului, deschizând porți către noi experiențe, colaborări și, evident, descoperiri culinare.

În final, povestea lui Jessie J în Timișoara, de la concertele electrizante până la aventurile culinare, ilustrează frumos cum arta, muzica și gastronomia se împletesc, creând o experiență culturală complexă și îmbogățitoare. Este o mărturie a faptului că Timișoara, prin deschiderea sa către diversitate și inovație, continuă să își lărgească orizonturile și să inspire atât localnicii, cât și oaspeții din întreaga lume.