Robu se cearta cu o oglinda

Nicolae Robu s-a certat cu o oglindă crezând că e un cetățean care nu îl laudă.

Într-un episod care redefinește noțiunea de „înfruntare politică”, fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a fost surprins într-un schimb de replici aprinse cu o oglindă, pe care a confundat-o cu un cetățean reticent la a-i cânta ode. Incidentul, care a avut loc în centrul orașului, a stârnit amuzamentul trecătorilor și a devenit rapid subiectul preferat al rețelelor de socializare.

Potrivit martorilor, Robu se pregătea de o apariție publică când, trecând pe lângă o oglindă mare, s-a oprit brusc și a început să se adreseze reflectării sale cu un ton mustrător.
„Ce, nu ai nimic bun de spus despre mine? Nici măcar un mic elogiu pentru tot ce am făcut pentru Timișoara?” a întrebat Robu, așteptând aparent un răspuns de la „cetățeanul” tăcut.
„Tu chiar nu vezi tot ce am făcut pentru orașul ăsta? Ești orb sau ce?!” a strigat Robu, gestulând furios către oglindă, în timp ce venele îi pulsau amenințător pe frunte.

Situația a devenit și mai încordată când Robu, neprimind niciun fel de răspuns de la „cetățeanul” său de sticlă, a început să lanseze acuzații și mai dure. „Ah, tu ești oltean din tabăra lui Fritz, nu? Aia care nu văd că toate proiectele sunt ale mele! Ești de rea-credință și nici măcar nu meriți să porți un dialog cu mine” a strigat Robu, cu o aroganță care ar face chiar și pe cei mai înfocați suporteri să se întrebe dacă nu cumva a depășit limita. Reflectarea sa tăcută părea să îl provoace și mai mult, intensificând furia care se citea în ochii săi.

În ciuda încercărilor disperate ale asistenților săi de a-l calma și de a-i reaminti că „adversarul” său era, de fapt, o simplă piesă de mobilier, Robu părea să fie prins într-o luptă interioară cu propriul orgoliu și aroganță.

După ce și-a epuizat arsenalul de reproșuri si și-a dat in cele din urmă seama de situația în care se află, Robu a ajuns la concluzia că întreaga situație nu era decât o capcană pusă la cale de actualul primar, Dominic Fritz. Asta e treaba lui Fritz, sigur! El mi-a pus oglinda asta aici ca să mă facă de râs. E clar, nu vrea să vadă nimeni adevărata față a lucrurilor”

În ciuda eforturilor de a-l aduce înapoi la realitate, Robu a părăsit scena convins că a fost victima unei conspirații bine orchestrate, lăsând în urmă un public amuzat, dar și ușor îngrijorat de intensitatea cu care a putut să se certe cu propria imagine.

În final, incidentul a devenit subiectul zilei în Timișoara, cu mulți comentând pe rețelele sociale despre „cea mai aprigă luptă a lui Robu”, care, paradoxal, nu a fost cu un adversar politic real, ci cu propria persoană. Acest episod subliniază nu doar orgoliul și aroganța care îl caracterizează pe Robu, dar și cât de departe poate merge cineva în negarea realității, chiar și atunci când aceasta este literalmente reflectată în fața sa.