Timisorean place tramvai

Un timișorean s-a dat deja de 230 de ori cu tramvaiul 4 pe Cetății: „E ca un roller-coaster, dar cu mai multe opriri neașteptate”

După ce Primăria a reușit să finalizeze lucrările la bulevardul Cetății, un proiect demarat în epoca de piatră a administrației locale și finalizat în era digitală, tramvaiele 4 și 7 au fost reintroduse în circulație, spre bucuria și uimirea cetățenilor. Dar nimeni, absolut nimeni, nu a fost mai încântat decât Vasile Popescu, un timișorean de 35 de ani, care s-a autoproclamat campion absolut la numărul de călătorii cu tramvaiul 4.

„Este o realizare monumentală,” spune Vasile, cu o strălucire în ochi care ar putea fi confundată cu reflexia sticlelor de la tramvai.

„Am fost pe tramvai de 230 de ori în ultimele zile. Cine are nevoie de parcuri de distracții când ai tramvaiul 4? Este ca un roller-coaster, dar cu mai multe opriri neașteptate și oameni care te împing.”

Vasile a împărtășit că secretul său a fost să se urce în tramvai la prima cursă a dimineții și să rămână acolo până la ultima. „Am cunoscut toți controlorii. Deja îmi cer autografe,” glumește el. „Și cel mai frumos este că am văzut toate fațetele orașului, de la răsăritul de soare până la apus, în mișcare constantă, precum un tablou viu al Timișoarei.”

Primarul Dominic Fritz, arhitectul acestei renașteri tramvaitice, a fost surprins și el de entuziasmul timișorenilor, dar mai ales de dedicația lui Vasile.

„Este extraordinar să vezi pasiunea cu care cetățenii noștri își redescoperă orașul prin prisma mijloacelor de transport în comun. Vasile este, fără îndoială, un pionier în acest sens. Mă gândesc serios să introducem un abonament special ‘Vasile’, pentru cei care doresc să urmeze exemplul său.”

În ciuda succesului său, Vasile nu se oprește aici. „Următorul meu obiectiv este să călătoresc cu tramvaiul 4 în toate combinațiile posibile de stații. Este ca un puzzle urban pe care sunt hotărât să-l rezolv.”

Reacțiile la inițiativa lui Vasile sunt mixte. Unii îl văd ca pe un erou local, un explorator urban al zilelor noastre, în timp ce alții sunt mai sceptici. „Eu doar vreau să ajung la muncă fără să fiu parte dintr-un record mondial,” mărturisește o călătoare frecventă, care preferă să rămână anonimă.

Într-o lume în care viteza și eficiența sunt la ordinea zilei, Vasile ne reamintește că uneori, adevăratele aventuri se găsesc în călătoriile pe care le facem zilnic, chiar și pe liniile de tramvai. Sau, în cazul său, pe aceeași linie de tramvai, de 230 de ori.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *